Ni jutros nemamo nimalo dobre vijesti a u posljednje vrijeme smo izgleda i navikli na to da sve koje nam pristižu spadaju u crnu hroniku. Stalno se dešavaju neka ubistva, samoubistva, umiru poznate ličnosti a u saobraćajnim nesrećama se svakodnevno gube ljudski životi.

U nesreći koja je po svemu stravična a koja se desila noćas u Bugarskoj poginulo je 46 osoba među kojima je bilo i 12 djece a među njima i jedni blizanci. Saobraćajna nesreća se desila u blizini mjesta Bonsek oko dva sata iza ponoći kada je došlo do zapaljenja autobusa u kojem su se nalazili nesretni putnici.

Kako prenose bugarski mediji vatra je zahvatila autobus nakon što je oon udario u zaštitnu ogradu na autoputu. Ministar unutrašnjih poslova Bugarsje Bojko Raškov je istakao da se u autobusu nalazilo ukupno 53 putnika od kojih je 12 bilo djeca i da su prema njihovim dosadašnjim saznanjima krenuli na put u Istanbul. Autobus je imao registracijske tablice Sjeverne Makedonije i svi putnici su državljani ove zemlje. Samo osam putnika je preživjelo ovaj horor, djevojčica starosti sedam i djevojka stara 17 godina te šestoro odraslih osoba.

Kako se saznaje svi su prebačeni u najbližu bolnicu i nalaze se u stabilnom stanju te nisu u životnoj opasnosti. Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je izjavio da se uzrok nesreće još uvijek utvrđuje i da nije potvrđeno još uvijek da li su svi nastradali državljani Makedonije ali se tako pretpostavlja. Za sada postoje dvije moguće verzije uzbog čega je došlo do ovog tragičnog događaja, ljudska greška ili kvar na vozilu. Pošto su tijela spaljena do neprepoznatljivosti sada se moraju uzeti uzorci da bi se utvrdio njihov identitet.