Sloveniju ali i cijeli Balkan je potresao slučaj , koji se nedavno dogodio . Naime , riječ j eo tome da je tužiteljstvo u Ljubljani tražilo 4.5 godine zatvora za Juliju Adlešič (22) , za njenog partnera Sebastiana Abramova pet godina zatvora , za njegovu mamu Tinku Huskić Colarič četiri , a za njegovog oca Gorazda Colariča , godinu dan , i to zbog pokušaja prevare i dobijanja novca od osiguranja.

 

Naime , Julija se sumnjiči da je 2019 godine , sama sebi namjerno odrezala šaku , da bi nakon toga tražila odštetu od osiguranja koje je napravila samo nekoliko dana prije nesreće. Julija je tvrdila da je šaku izgubila nesretnim slučajem dok je rezala grane cekularnom pilom.

Tužiteljstvo je otkrilo da su optuženi detaljno isplanirali prevaru , te da su sklopili ugovore sa pet osiguravajućih kuća , gdje bi Julija trebala dobiti 1,1 milion eura za svoju invalidnost. Julija negira ove optužbe i tvrdi da nije napravila nikakvu prevaru , jer nije luda da sa svojih dvadeset godina bude invalid. Tvrdi da je njena mladost uništena , i potpuno je nerazumno da iko uopšte pomisli da to nije bila nesreća.