Kako je zaživio internet u svijet, televizija je definitivno pala u drugi plan, i danas ljudi koji žele da pročitaju neku vijest ili informaciju koja je jako interesuje traži isključivo na svom telefonu ili laptopu. TV se jako rijetko pali, i totalno je pao u drugi plan. Međutim, TV kao medij, i da lje je ako popularan kod starijih osoba, ali mlađa populacija i dalje vodi internet.

U današnje vrijeme kvizovi nisu nikako popularni, dok je jako bio itekako popularan nekada prije 20 i više godina. Svi se sjećamo velike kviskoteke, koja se emitovala svakog ponedjeljka navečer, svi su bili prikovani uz svoje TV ekrane. Tada internet nije bio toliko zastuplje, osim u Americi, tako da su kvizovi tada bili itekako edukativan program, preko kojeg se moglo štošta i naučiti. 

Međutim, danas kada imamo informaciju bilo koje prirode na dohvat ruke, kvizovi na tv programima, ljudima više nisu nikako zanimljivi, i jako se malo gledaju. Međutim, kviz i dalje živi, i jako je popularan kod nekih kategorija stanovništva, i jako su gledani, pogotovo na nacionalnim frekvencijama. Danas pričamo o najpopularnijem kvizu u Srbiji a koji se prikazuje od 1993 godine, a koji se zove “Slagalica”. 

Kroz godine njegovog emitovanja imali smo jako puno zanimljivih takmičara, a danas govorimo o kvizu koji se emituje na Happy televizija, a prije par dana desila se jedna jako zanimljiva situacija. Pitanje je glasilo:”Kako se po vukovom riječniku naziva vo, duge, žućkaste dlake?” Takmičar je kao iz topa odgovorio: Rističević, misleći na poslaniku na narodnoj skupštini Srbije. Ono što je najzanimljivije, takmičar je ovo izgovorio hladno, bez ikakvog stida. SNimak je postao jako viralan.