Politička situacija u Crnoj Gori je napeta u posljednjih nekoliko godina jer postoje velike tenzije između građana koji se izjašnjavaju kao crnogorci i onih koji se smatraju srbima. U posljednje vrijeme smo imali prilike gledati proteste i barikade kada je srpsko sveštenstvo dolazili na Cetinje koje se smatra crnogorskom svetinjom i središtem njihovog idnetiteta dok se na primjer Nikšić smatra uporištem srpstva u ovoj državi.

Baš u Nikšiću se desio pravi haos na jednoj svadbi a sve zbog ove nacionalne netrpeljivosti a na kraju je stradala ljubav između tek vjenčanih mladenaca. Da ne bi bilo problema na svadbi porodice su se prije samog slavlja dogovorile da se ne naručuju rodoljubive pjesme i sve je bilo i redu dok neko nije naručio Srpkinja je majka mene rodila.

Tada je nastala drama a svadba koja se održavala u domu Sveti Vasilije Ostroški se raspala pa je čak i svadbena torta ostala netaknuta. Naiem kako se saznaje mlada pripada crnogorskoj porodici doke je mladoženja srbin i mladinom ocu koji je bio domaćin svadbe je prekipjelo kada je njegovca buduća prija, mladoženjina majka nekoliko puta naručila gore spomenutu pjesmu iako je dogovor bio da se to neće raditi.

On je ustao i rekao kako je dosta nacionalističkih pjesama i da je ovo Crna Gora nakon čega je došlo do velikih tenzija između prisutnih gostiju oba tabora. Mladin brat je navodno uzeo savoju sestru za ruku i odveo je sa svadbe a na kraju je nesuđeni svekar okrivio muziku za ovaj fijasko a oni su mu odgovorili da oni sviraju ono što se naruči.