U nastavku današnjeg članka donosimo vam jednu jako zanimljivu priču , a koja je se nedavno odirala na nebu. Naime , jedan od putnika , koji ne poseduje ni jedan vid sazannja kako se upravlja avionom uspeo je bezbedno da sleti sa avionom na jedan aerodrom na Floridi. Naime , sve je se odigralo 10-tog maja u poslepodnevnim satima.

Naime , do toga je doveo kada je pilotu pozlilo , te nije bio u mogućnosti da nastavi da upravlja avionom , pa je putnik odlučio da pomogne ,te preuzeo komande. Čuje se kako on u jednom trenutku govori kontroli vazdušnog saobraćaka kako on ne zna da upravlja avionom, a to je sve snimljenom audio zapisom LiveATC.net do kojeg je došao CNN. “Imam ozbiljnu situaciju ovde“, rekao je neidentifikovani putnik u audio snimku. “Pilot je konfuzan, a ja nemam pojma kako da upravljam avionom.” rekao je on.

Potom je kontroler letenja putniku počeo da daje upustva , te je na kraju on uspeo da se prizemlji na međunarodi aerodrom Palm Bič , a koji se nalazi na Floridi. “Pokušajte da držite krila u nivou i vidite da li možete da počnete da se spuštate. Na komandama gurnite napred i spuštajte se veoma sporo”, čuje se kako kontrolor letenja govori čovjeku, a onda se čuje i sljedeće: “Pokušajte da pratite obalu bilo na sever ili jug. Pokušavamo da vas lociramo.” Također se na audio zapisu može čuti još jedan kontrolor vazdušnog saobraćaja kako govori drugim avionima šta se dogodilo.