U današnjem članku donosimo vam jednu veoma zanimljivu i interesantno priču koja je mnoge ostavila u velikom čudu, ali su se mnogi može se kazati i obradovali, zbog toga što je polako situacija počela da se vraća u normalu.

Radi se o tome da je na trgu Bana Jelačića u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, danas su veliku pažnju privukli djevojke i momci obučeni u srpsku narodnu nošnu, koji su imali i zastavu Srbije u svojim rukama, pa su s njom mahali i koji su igrali srpsko Užičko kolo.

ISto tako, kako prenosi hrvatski portal, u pitanju je manifestacija Međunarodna smotra folklora koja se u Zagrebu održava od 23. juna pa sve do prvog avgusta 2011. godine. Ovaj snimak kruži društvenim mrežama i postao je viralan i vide se članovi KUD-a iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji igra na centralnom dijelu trga, dok su građani znatiželjno stali i gledali kako mlafi ljudi igraju folklor.

Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na trgu Bana Jelačića nije bio uvršten u redovni program, a pored toga, u dijelu gdje stoje gostujuća KUD društva je pisalo da je ove godine učešće u manifestaciji uzelo drženje Mika Šestaka iz Svtljiga, ali da je još uvijek nepoznato da li su oni baš oni iz Zagreba predstavili najpoznatije srpsko kolo u samom centru Zagreba.

Ispod ove objave na društvenoj mreži Twitter u komentarima, uslijedili su brojni komentari od kojih su najviše izdvojila ova:

“Baš lijepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike…” i “Hrabro”.