Iz Komemorativnog centra Tuzla stiže nevjerojatna priča koja odjekuje već cijelu sedmicu. Tijelo Nermina Sulejmanovića, ubice koji je za sobom ostavio nezapamćeno zločin u ovom kraju, još uvijek je pod njihovim nadzorom, a do sada se još niko nije javio da preuzme odgovornost za pokop ovog monstruma. Mnoge vodeće bosanskohercegovačke medijske kuće su prenijele vijest da je sahrana ovog zločinca obavljena na izuzetno tajan način u četvrtak u Gračanici, udaljenom samo tridesetak kilometara od Gradačca. Ipak, iz Komemorativnog centra Tuzla su istakli da tijelo i dalje ostaje pod njihovim budnim okom, i da se sahrana još nije obavila.

Nakon užasnog zločina koji je šokirao ovaj kraj, pa čak i šire, mnoga pitanja su se nametnula. Ono što je svakako najvažnije jeste zašto niko nije reagovao da pomogne nesrećnoj ženi koja je od institucija tražila zaštitu od nasilja u porodici, svega četiri dana prije nego što je brutalno usmrćena. U cijeloj ovoj priči, nerazjašnjeno ostaje kako je ovaj zločinac uspio ostvariti tako krvav put slobode. Njegova kriminalna prošlost bila je općepoznata svima u Gradačcu i okolini, a i šire. Sve to baca svjetlo na ozbiljne propuste u pravosudnom sistemu koji je dopustio da ovakav opasan čovjek bude na slobodi.

Još jedno pitanje koje je postavljeno jeste o pištolju koji je korišten u ovom krvavom činu. Bilo je pitanje čiji je to pištolj, s obzirom na njegovu kriminalnu prošlost i optužbe koje su se nizale. Ako je bio njegov, kako je uopšte mogao doći do njega? Očigledno su propusti sustava doprinijeli ovom tragičnom ishodu.

Saznanja o Nerminu Sulejmanoviću, njegovoj prošlosti i opasnosti koju je predstavljao, bila su dobro poznata cijelom Gradačcu i okolini. Ovo još više otvara pitanje o tome kako je mogao ostati slobodan i nastaviti širiti strah i nasilje. Istraga sada obuhvata i policijske službenike, jer se pokušava saznati kako je ubici otkrivena lokacija nesretne žene. Očito je da je bilo mnogo propusta i propuštanja prilika da se spriječi ovakva tragedija. Još jedan uznemirujući detalj dodaje se u ovu složenu priču. Nernin Sulejmanović je navodno imao zakazano vjenčanje u opštini Brčko za 16. avgust, ali ne sa pokojnom Nizamom, već sa drugom ženom. Ovaj aspekt ukazuje na dublje komplikacije i tkanje intriga koje su doprinijele ovom tragičnom i šokantnom zločinu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here