kako je sve krenulo u Srbiji u martu prošle godine sa covidom 19 kao i u svim zemljama u okruženju formiran je odmah krizni štab koji su sačinjavali najveći medicinski stručnjaci u državi a sve je to nadgledano od političkih stuktura i same Vlade tih zemalja. Poznati doktori su prošli kroz ovaj štab u Srbiji, ali su Predrag Kon, Darija Kisić Tepalčević i Branislav Nestorović bili kor cijele ove priče oko pandemije korona virusa. 

Jedan od najpoznatijih od samog početka pandemije korona virusa jeste upravo Branislav Nestorović, poznati pulmolog, koji je ponekad imao jako neobične  izjave u vezi samog korona virusa, i koji je ponekad zbunjivao sve ljude ne samo u Srbiji, nego u cijeloj regiji. Međutim, nakon 10 mjeseci, ipak se pokazalo da nije uzalud pričao i da njegova teorija u većini slučajeva pije vodu. 

Iako je već odavno u penzij, i nije nikako više član kriznog štaba on je i dalje jako rado viđen gost u TV emisijama širom Srbije. Naravno, tema je uvijek korona virus, a njegova posljednja teorija je ta, da vaš imunitet možete podići sa konzumiranjem morske ribe 2 puta sedmično, sat vremena šetnje po hladnom zraku i bar jedna sauna u 7 dana. pored toga jako je bitno konzumiranje bijelog luka, koji je prava bomba za vaš imunitet. 

Sada je govorio o crijevnoj flori kod ljudi i rekao da u svakom ljudskom organizmu imamo 3 kg dobrih bakterija koje uvijek moramo da čuvamo i štitimo. Na crijevnu floru najviše utiče loša ishrana, koja mora biti prirodna, ukoliko je želimo sačuvati.