Poznati pulmolog i doktor, kao i bivši član Kriznog štaba, Branimir Nestorović, nasmijao je sve svoje pratioce na društvenoj mreži Instagram sa svojom novom objavom.

Ovog puta Nestorović je objavio fotografiju sa igumanom Mihailom Bikoviće, koji je stariješina manastira Jovanja, koji je inače rođeni brat proslavljenog glumca Miloša Bikovića, ali je napravio čak dvije greške u opisu fotografije.

Dakle, on je napisao sljedeće: “Upoznao sam fantastičnog čovjeka iguana Mihajlović Bikovića“, pa je tako stariješina manastira postao iguana umjesto igumana, a Mihailo je postao Mihajlović.

Doktor je kasnije ispravio jednu grešku, ali je druga ipak ostala.

Tada su krenuli mnogi komentari koji su na neki način ismijavali tolike greške profesora, mada se ovo od njega i nije očekivalo.

“Kolika iguana čovječe”, “doktore, ispravite slovnu grešku koju imate”, “htjeli ste reći igumana, možda” – nizali su se komentari šokiranih pratioca.

Moramo podsjetiti da Nestorović nerijetko šokira cijelu regiju sa svojim izjavama. Prije par sedmica izjavio je kako epidemija korona virusa ne postoji, kako je sve izmišljeno da bi se narod napravio budalama. Zbog svih ovih izjava Branimir Nestorović je često prozivan te se morao isključiti iz Kriznog štaba.

Mi smo se itekako mogli uvjeriti da ovaj virus postoji i da ni malo nije bezazlen. Bez obzira na sve izjave, trebamo se maksimalno čuvati. Nositi maske, prati ruke toplom vodom i sapunom, izbjegavati sve gužve i velika okupljanja kako bi se širenje ovog virusa izbjeglo.