Zadnjih mjesec dana u Srbiji situacija je jako alarmatna, kada je u pitanju pandemija korona virusa svakim danom je sve više zaraženih, pa se sve više stvari stavlja pod lupu, od strane javnosti, sve izjave Kriznog štaba kao i sve što kažu premijer Srbije Aleksandar Vučić, i premijerka Brnabić koja je na press konferenciji otkrila određene podatke koje je dobila iz zavoda za statistiku.

 

Kada je sve rekla novinari su ostali sa velikim upitnikom. Naime, ona je otkrila da je u prvih pet mjeseci ove godine Srbija imala za 3% manje umrlih nego u istom periodu prošle godine, što je mnogima bilo začuđujuće obzirom na pandemiju, a uz premijerku na konferenciji su bili i ministar Lončar, te direktor KBC Zemun, Dragoš Stojanović.

Ona je i sama navela da je jako iznenađena statistikom i rekla kako Srbija ovoga časa trpi napad od jedne strane sile koja ima preko 30 hiljada preminulih od korone, ali nije željela da kaze o kojoj zemlji se radi. Takođe je istakla da nije istina da je neko preminuo od korone jer nije bilo respiratora. Rekla je i to da ima i veliki broj respiratora u magacinima za koje se nada da se neće trebati iskoristiti, pa se vrlo lako počelo povezivati da se radi o Francuskoj u kojoj su se pojavili neki natpisi o stanju i zdravstvu u Srbiji koje ne govore najbolje kada je ta tema u pitanju.