Aleksandar Đuričić koji je dobitnik nagrade “Dejan Medaković” za 2018. godinu, za djelo “Čuvarkuće, udovice pisaca”, jučer je objavio novu knjigu pod nazivom “Glogi”.

Poznati novinar u saradnji s “Vukotić medijom” je objavio biografiju poznatog glumca Nebojše Glogovca, koji nas je prerano napustio i u kojoj nam u najljepšem maniru donosi do sada neobjavljene detalje iz njegovog života, ispovjesti njegovih kolega i prijatelja, kao i prvi put objavljene pjesme koje je Glogi pisao samo za svoju dušu. Svjedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz života ovog popularnog glumca i kako je od momka koji je radio u prodavnici muzičkih uređaja stigao do vrha glumačkog trona, kako je postao tako poznat glumac. – Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Nebojša, Pančevac – i još toliko mnogo imena i nadimaka imao je čovjek koji je glumi, ali i svemu ostalom, dao i karakter i riječ. Bio je samo svoj i neosvojiv. Davao se kome je on htio, a zauzvrat nije tražio ama baš ništa – navodi izdavač.

On na početku knjige donosi i još jedan zanimljiv podatak iz njegove biografije.

– Vozački je polagao u Pančevu i to osam puta. I tih osam puta su probudili veliki inat u njemu, pa je postao ljubitelj vožnje, kako automobila tako i motora. I smatrao je da je zaista sjajan vozač. Međutim, to bi rijetko koji njegov suvozač mogao potvrditi. Obožavao je ludačke vožnje i skoro sve saputnike je dovodilo doslovno do ivice nervnog sloma. To mu je bila strast, koja je sve ostale plašila, osim njega naravno – piše autor.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.