Jedan od poznatijih srpskih glumaca je Nenad Okanović koji je gostujući u jednoj televizijskoj emisiji otkrio da je imao velikih zdravstvenih problema sa želučanom kilom. Njegove tegobe su bile najjače nakon obroka kada je u predjelu stomaka osjećao velike bolove a imao je tako jaku želučanu kiselinu da mu se zbog nje promijenio i glas.

Nakon sat vremena poslije obroka bi počeo da podriguje i osjeća bolove u trbuhu a da bi sebi bar malo olakšao ovo stanje on je namjerno povraćao . Nakon nekog vremena kada je vidio da se stanje ne popravlja nego naprotiv postaje sve gore odlučio je da se obrati doktorima i tamo je dobio dijagnozu i odmah mu je zakazana operacija.

Međutim pošto se u međuvremenu zarazio korona virusom operacija je odgođena za decembar prošle godine kada je uspješno i izvedena. Ono što je njemu bilo jako neobično je to što mu se mijenjao glas i kroz razgovor sa doktorom su zaključili da je i to posljedica ove bolesti odnosno uticaj kiseline iz želuca na glasne žice. U emisiji Ordinacija koja se prikazuej na RTS televiziji je uz Nenada gostovao i doktor koji ga je operisao Ognjen Skrobić koji je objasnio kako nastaje ovaj zdravstveni problem.

On kaže da su naši obroci sve obilniji i da postajemo sve deblji a pri tome najviše strada naš želudac. U organizmu koji normalno funkcioniše želudac treba da se isprazni sat do sat i po nakon jela a u slučaju kada osoba ima želučanu kilu to pražnjenje traje danima. Jedan dio ljudi povrate a drugi nekako prođe kroz ovaj organ ali sve to izaziva bolove i smetnje kakve je imao i poznati glumac.