Koliko god neki od nas vjerovali u porodicu i bezuslovnu ljubav koju bi takva zajednica trebala da pruža, to nažalost nije uvijek baš tako divno i bajno kao što bismo htjeli da je. Krvno srodstvo mnogima nije razlog da svoje potomke ili pretke vole i poštuju nego ih čak maltretiraju, iskorištavaju i zapostavljaju.

Danas vam donosimo priču glumice Iskre Brajović čiji je otac poznati Voja Brajović i s kim ima solidne odnose, ali ne baš i divne kako ona priznaje. Naime, ona tvrdi da se otac i ona dobro slažu ali da tu nema neke intimne porodične povezanosti i bliskosti koja bi trebala biti prirodna.

Voja Brajović je prvobitno oženio svoju ljubav iz mladosti Ljiljanu s kojom je dobio sina Vukotu i kćer Iskru, a kasnije se oženio drugom ženom i s njom dobio sina pa se puno više posvetio toj porodici nego onoj koju je započeo sa Ljiljanom i to je udaljilo Iskru i njega. Iskra tvrdi da je 24 godine odrastala bez oca i da će uvijek prvo reći da joj je majka legendarna a ne on, zato što je izgradio drugu porodicu i zapostavio svoju prvu te iako imaju prividno dobre odnose, ona se ne osjeća kao da su bliski.

Voja joj nikad nije udijelio nijedan očinski savjet i majka je nju sve naučila o životu, pa se odlučila posvetiti i svojoj kćerki Ines koja će biti “faca” i koja će dobiti pravu roditeljsku pažnju i ljubav kakvu ona nije nikad imala od svog oca Voje Brajovića. Šta vi mislite o ovome?