Jedna majka iz Australije je odlučila da podijeli kako i na koji način je očistila svoj zahod od tvrdokornih mrlja i to uz pomoć samo jednog proizvoda koji se inače koristi za pečenje.

U grupi na društvenoj mreži Facebook, majka Lauren je otkrila kako je za čišćenje koristila samo jedan jeftini proizvod, a to je limunuska kiselina, dok je sve ovo prenio Daily Mail.

– Mrzim čistiti zahod, ne postoji mi ništa mrže na svijetu od toga. Dvije posude (oko 25 grama) limunske kiseline ostavljene u zahodu devet sati riješit će cijelu stvar i više se nećete morati patiti s tim. Najteži dio procesa je paziti da ljudi ne koriste zahod u tih devet sati, tako da je najbolje ostaviti da djeluje preko noći. Htjela sam koristiti sredstvo za čišćenje, ali ovo je dosta jeftinije i efikasnije – napisala je Lauren u svojoj objavi te uz nju podijelila fotografije odlične transformacije.

Drugi roditelji u ovoj grupi su ostali oduševljeni njenom idejom, a neki su podijelili načine na koje i sami koriste limunsku kiselinu za kućanske poslove, a ne samo za kuhanje.

– Koristim limunsku kiselinu na dnevnoj bazi za čišćenje zahoda, ali odlična je zbog toga što nema hemikalija, neće ugroziri ničije zdravlje pa i djeca mogu da čiste s njom – komentirala je jedna majka.

– Limunska kiselina je najbolja definitivno! Odlična za zahode, ali i za sve ostalo – složila se jedna korisnica.