Kda je reč o letu koje trenutno proživljavamo , može se reći da su nam visoke temperature dale malo predaha od silnih toplota , te nam poslale malo kiše , a ispalo je upravo ono što su meterolozi predviđali , a to je da je ovo leto jedno od najtoplijih u poslednjih pedeset godina. Svakakako da je sve to u paketu dovelo do suša , te je mnogo useva uništteno , a ako vam kažemo da je Velika Britanija pre mesec dana proglasila elementarnu nepogodu , sušu , onda verujemo da vam je sve jasno.

Dakle , vode gotoovo pa nigde nije bilo , a nekoliko dana u julu , a početkom avgusta meseca temperature u nekim zemljama prelazile su čak neverovatnih 40 stepeni. Svakako jedna stavka koja dolazi sa vrućinom , a koju svi moramo da trpimo jeste prekomjerno znojenje , a koje je svima nama jako neugodno , te posebno kada nema rashladne klime. Tako je na ovu temu govorio poznati indijski dermatolof, koji ima veoma zanimljivo ali isto tako i efikasno rješenje kada je u pitanju znojenje.

Naime , on je otkrio par trikova koji mogu da budu od pomoći , pa je rekao sledeće: “Važno je da se tokom pranja regije pazuha usredsredite na čišćenje korena dlačica ispod pazuha, koje su sklone da formiraju bakterije. Po 30 sekundi utrljavajte gel za tuširanje, na svaki pazuh. Takođe, važno je da se s vremena na vreme menjate gel za tuširanje, a najbolje su kupke na bazi glikolne, mlečne ili bademove kiseline. Ti sastojci će ukloniti mrtve ćelije kože sa površine kojima se bakterije hrane”, navodi Geta Jadav. Vaša mišljenja?