Nekada koreograf, a danas je pjevač 1988. godine sarađivao je sa tada, a i sada poznatom pjevačicom Lepom Brenom.

Imao je priliku da se pojavi u njenom popularnom spotu, a poslije par godina i sam je postao jedna ogromna zvijezda. Na svim društvenim mrežama je osvanula stara fotografija na kojoj Lepa Brena pozira sa sada poznatim pjevačem i koreografom Đoletom Đoganijem. Ovaj trenutak je zabilježen je na snimanju spota za poznatu pjesmu “Čuvala me mama”.

Grupa “Đogani Fantastiko” nije postojala kada je Lepa Brena angažovala Đoleta i njegove igrače za snimanje spota. Inače, ovaj spot je prikazan kao odjavna špica u poznatom filmu Hajde da se volimo 2.

Za one koji ne znaju, Đole Đogani je frontmen dens grupe Đogani, nekadašnje Đogani Fantastico, a koju čine on i njegova sadašnja suprufa pjevačica Vesna Trivić Đogani. Đole je inače u žižu interesovanja dospio najprije zbog sukoba sa Anabelom Bukvom, kada se ona razvela od njegovog brata Gagija, a danas ga mediji sve češće upliću u priče oko učešće njegove bratanice Lune Đogani u rijaliti programu Zadruga 1 i 2, koje on javno nikada nije podržavao.

On je najstariji brat u porodici Đogaj, a rođen je kao Hamit Đogaj, prvog jula 1960. godine u Beogradu, da bi kasnije svoje ime promijenio u Đorđe Đogani i tako je nadimak dobio Đole.

Pored svoje četiri rođene sestre, Đole ima i poznatu braću, Andriju, Sanija i Gagija. Đole Đogani je odrastao sa svojom porodicom u beogradskom naselju Mirijevo, gdje je pohađao i osnovnu školu, a manje je poznato da se on profesionalno bavio atletikom.