Lepa Lukić , je jedna od najvećih i najcenjenih pevačica narodne muzike na našem podneblju, toliko da je suvišno i komentarisati njenu važnost na našoj sceni . Osim toga njena uloga stvaranju tla za nove naraštaje pevačica je toliko neupitna da je suvišno o tome previše i govoriti.

Lepa je kroz život uvek bila ponosna ,i prava dama kako joj i doliči. Koračala je uzdignute glave znajući da je sama stekla i postigla sve što njeno ime znači , od početka njene karijere do danas. Upravo tako je i stekla titulu jedne od najboljih , ako ne i najbolje pevačice narodne muzike.

Njena karijera traje vec nekoliko desetljeća , a iako se zvanično povukla iz pevačkih voda pre nekoliko godina, i dalje imamo mogućnost i priliku da je viđamo na televiziji , i to u rijaliti emisijama. Što je dobar deo njene publike šokiralo , ali drugi su to sa oduševljenjem prihvatili , jer su se nadali da će upravo ona pokazati mladim ljudima šta znači dostojanstvo. Lepa je jednom prilikom priznala kako je na to pristala više zbog nekih privatnih razloga, a određeni izvori bliski pevačici tvrde da se radi o kockarskim dugovima, jer je Lepa navodno strastveni kockar.

Međutim lepa je u poslednje vreme jako zabrinuta zbog cele situacije sa pandemijom, te kaže da nigdje ne izlazi i da se pridržava svih propisanih mera. Uzimajući u obzir to i da ona ima 81 godinu, nije joj lako da se nosi sa svime , a upravo zbog toga odgađa već po drugi puta svoj odlazak u Kanadu, iako će uskoro morati pronaći način da to prevaziđe , jer će u suprotnom kako navodi ostati bez svoje Kanadske penzije. Što bi za njenu egzostenciju značilo mnogo. Lukićeva zbog toga već očajava, ali ne može da se pomiri sa tim da putuje avionom sa još 300 ljudi , jer bi to moglo biti pogubno za nju , a sa druge strane rok joj se bliži, a ta primanja su joj neophodna za život.