Kod njega nema na vidiku novih pjesama, pjevač se opravdava riječima kako nema potrebe da se eksponira sve dok ne naiđe projekat s kojim će moći ponosno stat pred publiku odnosno pred sedmu silu.

Istaknuo je pjevač kako se opustio malo…

Nije snimao dugo, možda jer je puno posla u Grand produkciji imao, opusti se, pa zna da ima posla, poslije se pita šta će sad pjesme, ali eto, nakon godinu i po dana, nije bilo, potrošile su se pare, dok spot i pjesma dosta košta, kazao je MILAN DINČIĆ DINČA.

Osim što ima nevjerovatni talenat, poznat je i po tome što ima sjajan smisao za humor, bilo je potrebno nešto što će zaokružiti cijelu ovu priču, nešto po čemu će ga pamtiti publika, to je nadimak bio.

Sječa se Dinča kako je bilo, pitao je kako ga zovu, on je rekao DINČA. Potom je rekao da se predstavlja tako, je će ga lakše upamtiti.

SLučaj je bio i sa Slobodanom Batjarevićem Cobetom, kazao je Saša Popović: To Cobe, to brata, svi će da upamte to, prisjetio se Dinča.

Dinča je rekao kako je po struci restorater, on je kao konobar radio, crne pantalone i bijelu košlju je nosio, prisjetio se Dinča.

Rekao je da se sa godinama kod ljudi mijenjaju i prioriteti, njegov trenutno je samo porodica.

Odnosno vrijeme koje on sa porodicom provodi, niko ne može to da nadomjesti.

Za njega je AMIN podizanje porodice. Lijepo reaguju djeca na njega na televiziji. Sin Vukan dosta njegovih pjesma zna, neke zna i cijele otpjevati. Nije mu jasno jedino kako je i u emisiji i kod kuće istovremeno.