Ono što morate znati oko buđi jeste da se ona pojavluje u vlažnim prostorijama, pa pored te činjenice da ona ne izgelda baš estetski lijepo, veoma je i opasna za naše zdravlje. Ipak, na internetu danas možete da nađete razna rješenja za svakakve situacije, pa tako i za ovu.

Danas smo odlučili da vam predstavimo jedan trik koji je efikasan i jeftin, što je veoma bitno, a zapravo je djelotvorno rješenje protiv ovog problema izbjeljivač, ali je potrebno da ga vi ostavite nekoliko sati barem kako bi mogao djelovati.

Na te mrlje koje vidite od buđi vi možete da stavite i vatu koju ćete natopiti sa izbjeljivačem tokom noći pa onda ujutru isprati. Ako vi to radite u spavaćoj sobi, onda je dobro da spavate u drugoj prostoriju, dok je potrebno da tu sobu gdje je bila buđ dobro provjetravate.

Efikasno sredstvo koje vam može pomoći za uklanjanje buđi je zapravo ulje čajevca, a to ulje se pokazalo veoma dobro kao sredstvo koje ima antivirusna, antiugalna i antibakterijska svojstva.

Samo je dovoljno da vi zapravo pomiješate kašikicu eteričnog ulja čajevca sa jednom čašom vode i da onda to isprskate na površinu gdje vidite buđ. Veoma dobro rješenje za čišćenje buđi je isto tako i kombinacija sode bikarbone, sirćeta i vode.

Vi trebate pomiješati istu količinu ova dva sastojka pa onda dodajte sodu kako bi dobili pastu i nanijeli je na područja koja su zahvaćena od buđi. Ako vi imate ovaj problem kojeg niko ne voli vidjeti, sada i sami probajte da ga se riješite uz pomoć ovog rješenja koje ste mogli pročitati.