Pojava bora je zasigurno ono stanje kože koje želimo u što starijem dobu da dobijemo ili barem nikako. Međutim zasigurno je da nas sve to stanje čeka , ali ipak posttoje načini da poboljšate vašu kožu i kako bi se taj proces odgodio na što duži period. Naime , ovaj značin je poznat da smanjuje vidljivost finih bora i privremeno zaustavlja proces starenja. U pitanju je feonomenalni anis , a recept je jako jednostavan.

Dakle , prvo trebate da napravite čaj od anisa, potom sačekate da se ohladi , te procedite čaj nakon hlađenja i čuvate čaj u čistoj posudi. Potrebno je ujutru samo da umijete lice, pa utrljate lice čajem , ali posebno obratite pažnju na bore , dok koristite ovaj pripravak , jer bi ovakav postaupak ubrzo trebao da vam dnese rezultate. Iako je poznato da su bore prirodan i neizostavan deo našeg žvota , te općenito starenja , ne trebate ih privatiti kao takve , jer na dohvat ruke imate način da vratite čistu i glatku kožu.

Ističe se da sporijim metabolizmom ćelije kože ne proizvode onoliko vlage koliko im je potrebni u ne zamenjuju elastin i kolage , što je poznato da čini kožu čvrstom, te se u tom trenutku formiraju bore. Još je mnogo čibenika koji utiču na stvaranje bora i lunja na vratu , kao što je pušenje , koje je poznato da utiče na starenje kože i gubitak tonusa i boje. Tkođer je poznato da alkoholna pića dehidriraju telo , pogotovo kožu , a pored toga i nedostatak sna i loša ishrana. Ostatak teksta pročitajete ovde.