Kada su u pitanju neki savjeti i trikovi, možemo svi primijetiti da je internet odlično mjesto za takve stvari i gdje se može naći sve i svašta, pa čak i neke stvari za koje mi mislimo da možda nema rješenja, onda uz malo potrage i istraživanja na internetu je moguće da možemo naći rješenje.

Postoje razni savjeti i trikovi koji su inače vezani za čišćenje i za održavanje kuće, pa za vas danas imamo jedan savjet koji se pokazao zanimljivim i korisnim.

Mnogi znaju koliko to spojevi između pločica u našem kupatilu znaju predstavljati problem i s vremenom oni znaju da postanu jako prljavi, pa više ni sami ne znamo šta da uradimo.

S vremenom se desi da se oni lako zaprljaju, pa radi vlage i vode koja na njima ostaje onda zna da se na tome mjestu pojavi i buđ i gljivice. Tamne mrlje na fugama ne izgledaju samo loše nego i predstavljaju ozbiljnu prijetnju što se tiče našeg zdravlja.

Kada bi uzeli čistiti ta mjesta između pločica, onda možemo reći da to može biti zaista dug proces koji je i naporan. Ipak, mi za vas danas imamo jedan efikasan i jedan stariji trik koi je pomalo zaboravljen, a za samo pola sata ćete uspjeti očistiti sve fuge, te kasnije moći uživatu u gledanju vaših pločica koje su čiste i koje će odlično izgledati.

Ipak, prije nego što vi primjenite ovaj trik je prvo potrebno da dobro očistite pločice i fuge, a za to možete koristiti neke preparate, a isto tako vam može pomoći vodikov peroksid, soda bikarbona, sirće i limunov sok jer je zapravo to sve što vama treba kako bi uklonili buđ i gljivice. Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.