Današnja tema je jedna poznata ličnost sa naših prostora koja je odlučila da svoj život okrene naopačke i da krene ispočetka, ali ovaj put kao prava vjernica koja je odlučila da promjeni svoju vjeru i da se prikloni Islamu. Mnoge poznate ličnosti su se odlučile na ovaj korak i promijenile svioju vjeru, tako da ovo i nije neka rijetkost. Recimo najslavniji bokser svih vremena Mohamed Ali i Majk Tajson, zatim svjetski poznata pjevačica Sinnead o Connor su sa krščanstva prešli na Islam.

Današnja priča vezana je za poznatu pjevačicu narodne muzike Hajriju Gegaj, koja je počela da prakticira svoju vjeru i da nosi hidžab i redovno klanja svih pet namaza. Pjevačka karijera kao i javni nastupi su nešto što je ona ostavila iza sebe već odavno, i više ne planira da se bavi ovim poslom. Ovu informaciju smo saznali od njenog brata Ize Gegaja koji je također pjevač, i otkrio je kako se njegova sestra promijenila do neprepoznatljivosti i sve to do kada je upoznala jednog Hercegovca Aliju Kumušija u kojeg je zaljubljena do ušiju.

On živi u Americi i tamo je vema uspješan i poznat biznismen, a i on se u Hajriju zaljubio na prvi pogled, i nakon samo par mjeseci veze odlučili su da se vjenčaju. Hajrija sada živi sa svojim suprugom u Americi i veoma je sretna, zadovoljna i ispunjena žena. Kada je dolazak u Bosnu u pitanju, oda dolazi veoma rijetko, a kada je njen brat Izo u pitanju, kako kaže ne namjerava napuštati Bosnu, kao i to da je njemu muzika u životu sve.