Vjerujemo da ste do sada jako puno puta čuli za ovakvvu, ili neku drugu sličnu priču. U današnje vrijeme, imao jjako puno ljudi koji su u poznim godinama, ostali su sami. Ili su postali udovci, ili se nikada nisu niti ženili, pa samim time nemaju niti nasljednika. Oni su osuđeni ili da idu u dom penzionera, ili da nekome prepišu stan ko će se brinuti o njima. 

Imali smo jako puno situacija kada su ovakve osobe iskorištene, kao onaj slučaj iz Kraljeva od prošle godine kada je jedan penzioner pustio oglas da traži ženu za ženidbe, ali su ga jednog dana pronašli mrtvog u kući, a cijela njegova ušteđevina je nestala. Mi vam danas tako donosimo priču iz Valjeva, gdje je jedna žena koja je radila u školi za jako malu platu, se brinula o svojem prvom komšiji koji ima 75 godina. 

On je imao njemačku penziju od 2.000 eura, a kada ona ne bi stigla da mu skuha ručak i pospremi stan, njena ćerka koja ima 17 godina je radila te stvari umjesto nje. Međutim, jedan dan kada je došla da mu spremi doručak, on ju je uzeo za ruku i stavio je sebi u krilo. 

Rekao joj je da ima ponudu za nju, a to je da se uda za njega iduće godine kad postane punoljetna i da ako to uradi njoj će ostati cijela njegova penzija. Ona je u velikoj nedoumici i postavila je ovo pitanje na svoj Facebook profil i izazvala je veliki bijes javnosti u ovoj zemlji, dok su je neke ženee i podržale.