Da je živ poznati glumac Milenko Zablaćanski bi prije dva dana porslavio rođendan ali je ovaj velikan srpsakog glumišta preminuo 22. januara 2008. godine što je za sve njegove koelge i fanove bio veliki šok. On je 2. januara doživio saobraćajnu nesreću na magistralnom putu koji vodi od Užica do Zlatibora i nakon 17 dana borbe za njegov život ljekari nisu uspjeli da ga spasu.

Milenko je tada vozio Opel vektru i kretao se desnom trakom a iz suprotnog pravca je naišao Mercedes čiji je vozač izgubio kontroolu nad vozilom i proklizao na traku kojom je vozio glumac i došlo je do direktnog sudara. Zablaćanski je nekoliko dana proveo u užičkoj bolnici ali pošto se nije budio iz kome prebačen je helikopterom na VMA u Beogradu ali je već bilo kasno.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu. Ono što je malo poznato je da je glumac tada boravio u vikendici koja se nalazi u naselju Gajevi u blizini Zlatibora sa suprugom i sinom kada im je javljeno da je preminula tetka njegove supruge. Pošto su vremenski uslovi bili jako loši Milenko je suprugu i sina poslao nazad u Beograd autobuusom a on je krenuo autom.

Tako se ispostavilo da im je ovom odlukom spasio život a njegova supruga Snežana Vesković je rekla jednom prilikom da se svaki dan zahvaljuje bogu što je sa Milenkom provela 20 godina života jer je on bio njen oslonac i čovjek koji je uvijek znao da je nasmije i da joj da snagu. Iza Milenka su ostala i dva sina, Ivan i Nikola a Ivan je od malih nogu bio stalno u pozorištu pa je odlučio još dok je njegov otac bio živ da će upisati FDU.