U zadnjih par mjeseci kako smo to svi vidjeli da su malo popustile mjere kada je u pitanju korona, tako je postala sve više aktuelna priča oko odlaska u inostranstvo pa mnogi ljudi sa naših prostora žele da odu u Njemačku.

Polako se otvaraju vrata Njemačke i ambasade su i dalje otvorene, dok se vidi da su redovi dugi što se tiče čekanja na vizu. Preko društvenih mreža se pojavio jedan aktuelan video i to od čovjeka koji je jedno vrijeme radio u Njemačkoj u Baden Badenu koji se inače nalazi na granici sa Švicarskom.

On je i spomenuo šta je to sve potrebno kada vi dođete u Njemačku i koliko je potrebno noca izdvojiti za stan, te koji su troškovi hrane i ostalih stvari koji su potrebni na mjesečnom nivou, a i sve ostale stvari na mjesečnom nivou.

Zove se Damir Lenart, te je svoj razgovor krenuo sa ovim riječima: “Prvo što je vama potrebno jeste stan, a za najam trosobnog stana vas izađe oko 700 eura i morate da platite 3 mjeseca unaprijed. Internet i telefon vam budu oko 120 eura, a u Njemačkoj je najlakše da se kupi auto jer se to mora imati kada se ide kući nazad. Ako vi niste u probnom radu, onda kada prođe pola godine dobijete auto kakav hoćete i kredit za auto iznosi oko 200 eura, a može da ide i do 500 do 600 eura, zavisi koje auto hoćete. Osiguranje za auto izađe oko 60 eura i može da bude više za skuplje modele”, izjavio je Damir.