U emisiji koja se zove “Kec na jedanaes” i koja se inače prikazuje na K1 televiziji je bila gošća Maja Marković koja je i poznatija prema tome što je bila članica grupe Luna i sve ljude je ona iznenadila ne samo sa svojim divnim glasom nego i sa svojim izgledom.

Maja je spomenula kako je ona jako uzbuđena zbog toga što je i poslije dugo vremena ona gost u emisiji kod prijatelja Boška kojeg ona dugo godina nije vidjela, a oni su se upoznali 1997. godine ispred Cepelina i on je njoj prišao tada pa je pitao kakvo se to krije lice ispod njenog šešira.

Maja je spomenula kako pored toga što se nije pojavljivala dugo u javnosti da nikada nije prestala pjevati i da to sve već deset godina radi sa svojim suprugom Ludvigom koji je inače pijanista i da zajedno nastupaju u riječnim kruzerima i prekomorskim.

Upravo na takav način su ispunili Majinu najveću želju, a to je da obiđu cijeli svijet, pa je onda došlo do izbijanja pandemije zbog čega su oni skoro šest mjeseci godišnje provodili na kruzeru.

Maja se sjetila kako su to izgledali njeni počeci na javnoj sceni i da je već od početka upala na velike koncerte i da je za nju također bilo veoma bitno da se ona oproba u manjim prostorima id a ona pjeva ljudima koji su došli isključivo slušati samo nju.

Sina Sretković Ludvig koji je Majin muž je spoomenuo kako njih putnici na kruzeru često znaju pitati koliko oni imaju izdanih albuma jer su se oduševili sa glasom Maje.