Situacija u Srbiji u posljednjih par dana po pitanju korona virusa nije nikako dobra, jer se opet sve polako otima kontroli, i doktori su i više nego zabrinuti po pitanju naglog broja skoka oboljelih od covida 19. Baš iz tog razloga u ponedeljak se već zasjedalo što se tiče kriznog štaba, i oni su već nagovjestili da bi moglo doći do nekih pomaka što se tiče nekih mjera u ovoj zemlji, a sve u cilju suzbijanja broja zaraženih od korona virusa. 

Brojke su baš iz tog razloga ponovo počele da skaču, što je više nego zabrinjavajuće, samim time i krizni štab danas imao jako težak zadatak, a on je naravno povlačenje nekih radikalnih poteza, a sve u cilju suzbijanja broja oboljelih osoba od covida 19. Vandredna sjednica je završena, a donesene su neke prve mjere, koje se nekima neće svidjeti. 

Tako je donesena odluka da će sutra, u subotu, sve radnje raditi do 12 sati i onda se sve zatvara. Cvjećare će ipak malo duže da rade, zbog toga što su Zadušnice, a u nedjelju apsolutno ništa neće raditi. Predrag Kon je rekao da će ova odluka ostati na snazi idućih 7 dana, a vjeruje kako se neće odluke pomicati prema naprijed, jer ne bi bilo trenutno realno. 

Cijela odluka će da traje do ponedjeljka ujutro u 6 sati, a od početka iduće sedmice đaci u osnovnim i srednjim školama prelaze na on line način nastave.