Stopala su dio tijela koji stalno koristimo budući da su nam noge neophodne za kretnju i samim tim nije ni čudo što moramo pružiti adekvatnu njegu našim stopalima ako ih mislimo koristiti dugi niz godina bez poteškoća. Jedan od najčešćih problema sa stopalima je što postanu suha i ispucala.

Ovo se dešava tokom toplijih mjeseci i nije neobično da se koža guli, ispuca pa čak i pocrni. Iako postoji dosta proizvoda koji kao uklanjaju ove probleme, nisu svi efikasni a ni jeftini pa su ljudi našli nekoliko alternativa koje bi mogle čak i vama pomoći ako imate ovakve probleme. Jedna solucija je da probate koristiti pjenu za brijanje. Sigurno nikad ne biste ovaj proizvod za uklanjanje dlaka povezali sa ispucalom kožom na stopalima, ali ako nanesete veću količinu pjene na stopala i na to dodate peškir natopljhen mješavinom vodice za usta i tople vode i držite pola sata, možda biste mogli vidjeti poboljšanje.

Za omekšavanje tvrdih ili pocrnjelih stopala neki preporučuju i mazanje vazelina na stopala. Nakon što nanesete vazelin trebate cijelu noć provesti u pamučnim čarapama preko namazanih stopala i sutradan biste trebali primjetiti da je vazelin omekšao vaša stopala. Neki preporučuju vazelin nakon slane kupke koju ćete napraviti sa toplom vodom i šakom soli i držati stopala unutra 15 minuta.

Zadnja preporuka za hidratizaciju stopala je da stavite maslinovo, biljno ili čak i kokosovo ulje na kritične dijelove stopala i izmasirate lagano, nakon čega ćete navući čiste pamučne čarape i ostaviti stopala da omekšaju preko noći. Javite nam u komentarima da li su vam ove metode pomogle.