Darko Lazić čovjek o kojem se jako puno piše u posljednje vrijeme, ali ne zbog njegove muzike i nastupa koje radi ilegalno, nego više zbog nekih sporednih stvari, koje imaju puno više veze sa zakonom. I bez trenutnesituacije sa korona virusom, Darko Lazić je u sve većim problemima sa parama i dugovima, jer jednostavno ne zna da obuzda svoju divlju narav.

Sve to ga je kobno moglo koštati prije 3 godine, kada je imao veliku saobračajku iz koje je jedva izvukao živu glavu. Oporavak je trajao preko godinu dana i jednostavno je morao da troši pare na velike medicinske zahvate. Počeo je polako da troši svoje rezerve para, a kada je nestalo, onda je počeo da posuđuje od zelenaša, koji jednostavno ne znaju da opraštaju. 

Sada je opet upao u probleme sa zakonom, a kako se priča u posljednjih par dana, on je bivšoj supruzi kupio bijesno auto iz 2015 godine, ali je policija je privela jer su tablice bile krivotvorene. Odmah ga je policija potražila u Brestaču, ali ga tamo nije bilo, a nikome se nije javljao na telefon, da bi se na kraju saznalo da je kod marininih roditelja, gdje snima klipove o kuhanju, koje postavlja na svoj You tube kanal. 

Sada se javila i njegova bivša supruga Ana Sević, koja je rekla da je uzeo njihovu malu čerku Lorenu, prije 3 dana i da su jednostavno u zemlju propali. Čak je i policiju htjela da zove, jer je telefon svo vrijeme bio isključen. Kaže da mu je ovo posljednji put, prije nego što ga pozove socijalna služba.