Prije nekoliko dana je cijelu regiju potresla vijest o smrti poznatog pjevača narodne muzike Marinka Rokvića koji je u svojoj 68-oj godini života izgubio bitku sa zloćudnom bolesti. Za njegovo loše zdravstveno stanje je javnost saznala svega nekoliko dana ranije i to je za mnoge bilo iznenađenje a posebno za njegove kolege sa estrade koji su se od Marinka oprostile putem društvenih mreža a mnogi od njih su došli i na posljednji ispraćaj.

Njegova porodica je bila skrhana od tuge, a cijelo vrijeme na komemoraciji su se supruga Slavica i sinovi Marko i Nikola držali za ruke. Najpotresniji momenat je bio kada su Nikola i Marko svom ocu otpjevali njegovu omiljenu pjesmu od Šabana Šaulića i niko nije mogao ostati ravnodušan u tom trenutku.

Kako prenose srpski mediji Nikola nikako ne može da se pomiri sa odlaskom svoga oca pa je nakon njegove smrti napustio porodičnu kuću i otišao u manastir u kojem pokušava da pronađe mir i lijek za dušu.  I sam pokojni pjevač je u posljednjim danima svog života utjehu i mir pronalazio u molitvama a Nikola ga je pratio pri svakom odlasku u manastir.

Inače pokojni Marinko ima još jednog sina kojeg je dobio iz vanbračne veze a koji se zove Dario i koji živi u Kanadi. Čim je saznao za njega pjevač ga je priznao kao svoga i upoznao ga sa svojom porodicom tako da su sva tri brata u dobrim odnosima. Dario nije mogao doći na sahranu ali je na društvenim mrežama objavio nekoliko emotivnih poruka i fotki kojima se oprostio od svog oca.