Jovan Ilić (63), vlasnik propalih gigantskih firmi „Eltim“ i „Staklopan“ i otac pjevačice Dunje Ilić, izvršio je samoubistvo. Jovan se na stravični korak odlučio samo dan nakon što se njegova kćerka Dunja pokušala ubiti, prije čega je u uključenju uživo iznijela optužbe da ju je otac zlostavljao kad je imala pet godina.
Izvor blizak istrazi, kazao nam je da uprkos tome što su ga, kako je naveo, pogodile riječi njegove kćerke, tvrdeći da su lažne i neistinite, istakao je da joj sve prašta i da bi mnogo volio da ona dođe na njegovu sahranu. Naveo je takođe da ju je volio, te, s druge strane, izričito je zabranio sinu Tijanu i bivšoj ženi Mirjani da prisustvuju njegovoj sahrani, a također je zamolio da ga brat kremira, te da je to njegova posljednja želja.

Ovo je samo dio Jovanovog oproštajnog pisma, u kojem se, između ostalog, navode i mnogi drugi razlozi za njegov postupak.

“Vjeruje se da su loši odnosi unutar porodice, finansijski fijasko i loše psihičko zdravlje u posljednje vrijeme uticali na Jovana Ilića da skonča na ovakav način, mada će policija istražiti čitav slučaj do tančina”, rekao nam je izvor i dodao da će brat Jovana Ilića imati problema u ispunjavanju posljednje želje svoga brata jer će teško dobiti dozvolu za kremaciju.

“Jovan je istakao da je njegova posljednja želja da ga brat kremira, ali je takođe zabranio da sin Tijan prisustvuje tom činu. Brat bez dozvole Ilićeve djece, u ovom slučaju, pjevačice Dunje i sina Tijana, neće moći da ispuni Ilićevu želju”, kaže izvor.
U komšiluku Jovana Ilića skoro niko nije ni znao, budući da se, kako su nam rekli, tu nedavno doselio. Komšije su u šoku da se nešto tako desilo u njihovom mirnom kraju.

“Taj čovjek je živio kao podstanar u kući u kojoj se ubio. Nedavno je stigao. Niko ga nije poznavao i ni s kim iz komšiluka se nije družio. Šokirala nas je vijest o tragediji”, rekli su komšije u ulici u kojoj je Ilić počinio samoubistvo, odbijajući da se fotografišu i snime.