Poznata još i kao “kriva vikendica”, ova misteriozna kućica napuštena je prije više od 10 godina, nakon što je poslednja ukućanka prebačena u dom za nemoćne.
U njoj je živio jedan bračni par, a kada je muž umro, starica je ostala sama. Nakon nekog vremena, kada je postala bolesna i nemoćna, smjestili su je u dom za stare.

Iza nje su u ovoj kući ostale stvari poput ženskog bicikla, peći, te porodičnih portreta starog stila, a po slikama vidimo da niko već godinama nije bio u kući. Ovu kućicu koja se nalazi u Heartfordshireu u Velikoj Britaniji i potiče iz decembra 1956. godine, otkrio je Tobby Bachelor, jedan profesionalni engleski fotograf.

Izjavio je kako nikada do sada nije imao priliku vidjeti ovako nešto. Ono što se vidi ovde, je nečija životna priča, ostavljena doslovno da trune u ovom starom objektu.

Bilo je tu mnogo sitnica, porodičnih fotografija, namještaja kao i ostavljenih predmeta, koji pričaju priču veliku priču.


Kuća je netaknuta, odjeća visi iz starih fioka, čak je i kiselo voće još u teglama u kuhinji. Tu su i portreti koji izgledaju staro i prljavo, uključujući i dvije mlade djevojke sa radnim keceljma.