Đorđe Balašević je muzičar koji je na balkanskoj sceni prisutan preko 40 godina. Čovjek je apsolutno za sve nacije i generacije i jednostavno ga svi vole na području cijeloga Balkana. Čak i nakon rata koji je vladao na ovim prostorima u 90 godinama prošlog vijeka, on je prvi muzičar iz Srbije koji je imao koncerte po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i koji je punio stadione u tim državama.

Rođeni novosađanin kojeg jednostavno ne možete a da ne volite, uvijek se držao po strani i nikada se nije uplitao u bilo kakve političke konotascije, ali ni afere te svađe sa svojim kolegama, koji uvijek imaju samo lijepe riječi na njegov račun. Međutim, vrijeme prolazi, tako da je i popularni Đorđe Balašević polako počeo ulaziti u godine, kada je postao ugrožena kategorija po pitanju cijele situacije sa korona virusom. 

Tako je popularni Balaš ovih dana primljen u novosadsku bolnicu jer je imao 10 dan a simptome poput korona virus, ali nije htio nikako da ide doktoru, ali sada mu se iskomplikovala situacia saplućima, tako da je morao da potraži pomoć od samih doktora. Cijelo jutro se šalio sa svojom porodicom, ali kad aje otišao kod doktora, utvrđena mu je obostrana upala pluća, tako da je odmah upućen na infektivnu kliniku u Beogradu. 

Porodica je itekako zabrinuta, a kako i ne bi, kada je Đorđe Balašević prije par dana napunio 67 godina starosti. Vjerujemo kako će se popularni pjevač jako brzo oporaviti.