I za danas imamo jako tužne vijesti koje nam dolaze sa domaće estrade. Srbija je u posljednjih godinu dana kako je krenula pandemija korona virusa, izgubila jako puno poznatih osoba sa domaće scene, a koje smo svi gledali u nekim super filmovima ili smo slućali njihove sjajne pjesme. 

Sve je krenulo od Bore Drljače, koji ruku na srce u ljeto prošle godine nije preminuo od korona virusa, negod od tromboze, a sve ga je stiglo jer nije slušao savjete svojih doktora, koji su mu uporno govorili kako treba da ukine cigarete i alkohol, i da smanji masnu ishranu, ali te informacije jednostavno nisu dolazile do njega. Nakon njega nas je napustila još jedna legenda narodne muzike, Džej Ramadanovski. 

On je također otišao jako rano, a uzrok njegove smrti je zatajenje srca, također od puno porka i cigareta koje jednostavno nije prestajao da puši. Prije nešto malo više od mjesec dana od posljedica korona virusa, napustio nas je i velikan balkanske muzike uopšte, Đorđe Balašević. On je otišao samo za 10 dana, a uzrok smrti je bila u običnim uslovima obostrana upala pluća. 

Sada opet imamo jako tužne vijesti za sve ljubiotelje domaže kinematografije, a to posebno važi za sve one koji su voljeli hit seriju “Bolji život”. Vlasta Velisavljević je tako prije 10 dana zbog obostrane upale pluća primljen u beogradsku kliniku “Dragiša Mišović”, bio je spojen na kiseonik, ali je rano jutros izgubio bitku za svoj život. On je preminuo u 95 godini života, a do sada je glumio u preko 350 predstava i filmova u svojoj 40 godina dugoj karijeri.