Najuspješniji hrvatski teniser kojeg sada imamo priliku gledati kao trenera najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića je Goran Ivanišević koji je u svojoj karijeri osvojio jedan trofej na Vimbldonu. O njegovom privatnom životu se pisalo dosta nakon što je uhvaćen u prevari a kada je u pitanju njegova porodica u kojoj je odrastao malo je poznato da je Goran imao sestru koja je bolovala od leukemije i cijeli svoj život je vodila bitku sa bolešću.

Ta borba je trajala preko trideset godina a prije dvije godine je Srđana preminula u svojoj 52-oj godini a nakon operacije srca. Ona je rodila troje djece a od Gorana je bila starija pet godina. Kada se saznalo za njenu bolest on je imao 17 godina a otac mu je tada pred sam put na turnir u Australiju rekao da se oni moraju posvetiti Srđani i da Goran od sada sve mora da radi sam.

Kako se Goran prisjeća, te noći kada je saznao da mu je sestra bolesna nije uopšte spavao i samo je razmišljao kako da joj pomogne jer su tretmani koji su joj bili potrebni tada bili jako skupi. Nagradni fond koji je tada osvojio na turniru je uzeo u gotovini i nosio je sa sobom.

Kada je stigao kući novac je dao ocu da bi platili sestrino liječenje. Ona je tada prošla kroz zračenja i bolest je uništena ali joj je oštećeno bilo meko tkivo i stradalo joj je srce i pluća. Srđana je sahranjena na mjesnom groblju u svom rodnom Splitu uz pjesmu Olivera Dragojevića, Moj lipi anđele.