Film koji je u posljednjih par mjeseci digao pravu prašinu na području Balkana, ali i cijelog svijeta “Dara iz Jasenovca”, naišao je na velike kritike, kako pozitivne tako i one negativne. Jasenovac je kao što i sami znate bio jedan od najvećih konc logora u 2 svjetskom ratu, u kojem je stradalo na stotine hiljada nedužnih civila sa ovih područja. 

Dosta prepiranja traje između ex-yu država, koje zapravo najviše stradao u cijeloj priči, hrvati naravno misle da su hrvati najviše bili pogođeni u cijelom užasu, dok Srbija, naravno ima svoje viđenje cijele situacije. Realno, najviše su stradali nedužni civili, među kojima je bio veliki broj žena i djece. 

Sami film, po mišljenju kritićara koji se itekako razumiju u sami film su mišljenja da ovo filmsko dostignuće nije pokazalo ni 10% pravih muka i stradanja u samom 2 svejtskom ratu. Sada se povlače priče o tome, kako su neke osobe prikazane u samom filmu, a gluma ipak nije bila na nekom dobrom nivou. Borislav jović nekadašnji predsjednik Jugoslavije je dao mali osvrt na cijeli ovaj film, kojeg je samo u premijeri u prošli petak pregledalo preko 3 miliona srba u direktnom emitovanju, to jeste svjetskoj premijeri. 

Kako je izjavio za srpske medije, cijelu dokumentaciju o stradanju civila u Jasenovcu, Josip Broz Tito je 1966 godine poslao u Vatikan, i na taj način je htio da zataška silno stradanje civila u samom Jasenovcu. Jović je za cijelu ovu priču saznao kada je obnašao dužnost ambasadora Jugoslavije u Rimu.