U subotu je preminuo poznati pjevač narodne muzike Marinko Rokvić koji je otpjevao veliki broj nezabotavnih hitova. Čovjek kojeg su mnogi smatrali najvećim gospodinom na estradi je izgubio bitku sa zloćudnom bolesti pankreasa u svojoj 68-oj godini i ova vijest je pogodila sve njegove fanove ali i kolege sa estrade.

Marinko je sahranjen u četvrtak u porodičnoj grobnici koja se nalazi na bežanijskom groblju pored svog oca a na posljednji ispraćaj je epored porodice došao i veliki broj prijatelja i kolega sa estrade ali i predsjednik države Aleksandar Vučić koji je bio u društvu sa bivšim ministrom odbrane Srbije i koji je na Marinkov grob položio veliki vijenac od bijelih ruža, ljiljana i gerbera.

Njegova supruga Slavica i sinovi Marko i Nikola su se držali za ruke cijelo vrijeme i moglo se vidjeti da su skrhani bolom i tugom zbog svog gubitka. Ipak sinovi su smogli snage za posljednji pozdrav svom ocu što je ujedno bila i najpotresnija scena na komemoraciji preminlom pjevaču.

 

Oni su naime otpjevali pjesmu Tamo iza najdaljih brda a zašto baš nju otkrio je Boško Đurovski koji je zajedno sa njima pjevao. On je prije samog izvođenja pjesme ispričao pprisutnima da je ova pjesma pokojnog Marinka uvijek podsjećala na njegove roditelje. Jednom je nakon koncerta koji je imao u Sava centru Marinko otišao sa porodicom i nekoliko prijatelja u kafanu i zatražio je od svojih sinova da mu otpjevaju ovu pjesmu koju je izvodio pokojni Šaban Šaulić i koja je uvijek imala posebno mjesto u njegovom srcu.