Albanac Julijan Sinanaj je godinama smatran najopasnijim plaćenim ubicom u evropskom podzemlju i znalo se da je prošao obuku kod rusa a ubijao je bez ikakvih tragova a posebno spretan je bio u korištenju eksploziva. Način na koji je rukovao oružjem je zadivio i najveće eksperte kojis u radili u policiji.

Oni koji su ga lično poznavali nikada ne bi pomislili da se bavi ovim poslom a djelovao je kao miran, staložen i povučen čovjek sa nevinim dječijim licem. On je rođen prije 57 godina u Albaniji a njegova porodica je odselila u Grčku kada je bio mali. Nakon razvoda roditelja koji se desio kada je bio tinejdžer dolazi do prelomnog trenutka u njegovoj psihi i on prelazi na drugu stranu zakona.

Već mu je bilo dosta što su čitav život drugi upirali prstom u njega zato što je albanac a porodični problemi su samo doveli do kulminacije. Njega je pod svoje okrilje uzela ruska mafija koja je u njemu vidjela potencijal da postane hladnokrvni ubica i očito nisu pogriješili. Sinananj je preko 20 godina vršio naručena i plaćena ubistva u Atini , Solunu i Pireju a kada je shvatio da bi nejgovi klijenti mogli da mu naude seli se nazad u Albaniju i tamo nastavlja sa svojim poslom ubice.

On je za svoje usluge bio odlično plaćan i mogao je sebi da priušti luksuzan život. Ipak kao i u mnogim slučajevima, do njegovog pada i hapšenja je došlo zahvaljujući njegovoj djevojci koja ga je prijavila policiji i nakon toga se saznalo sve što je radio posljednjih godina jer je vodio tačnu evidenciju o svim svojim žrtvama.