Djed koji ima već jako puno godina ali koji se ne predaje i jako je aktivan je Radosav Marković koji živi u selu Ražani pored Kosjerića a pored toga se slobodno može reći da je jedan od najinovativnijih farmera u cijeloj državi. Dok sve njegove komšije koje se bave stočarstvom uzgajaju svinje, krave i kokoši i ostale domaće životinje na koje smo navikli on se odlučio da uzgaja kalifornijske gliste i to onu vrstu koja daje najkvalitetniji humus.

Cijeli svoj život je djed Radosav radio pa mu ni sada ne smeta što sate i sate svaki dan provodi u svom glistenjaku. Na ideju da se počne baviti uzgojem kalifornijskih glista je došao nakon što je na televiziji odgledao emisiju u kojoj se goovrilo o tome kako one daju najkvalitetniji humus.

Njemu je to bilo jako interesantno a kada je nekim svojim poznanicima pričao o tome oni su ga gledali čudno i nije im bilo jasno šta je to a on i njegov komšija su se dogovorili da krenu u ovaj biznis dok su ostali seljani sa zanimanjem pratili šta će se desiti. Njih dvojica su kupili veću količinu ovih glista u Brčkom i počeli da proizvode humus za domaćinstva što se pokazalo kao odličan poslovni potez.

Kao i svaki početak tako je i ovaj bio težak ali njih dvojica nisu odustajali nego su širili svoje kapacitete i imaju 100 legala kalifornijskih glista koje mogu da proizvedu do 350 litara humusa koji je vrlo kvalitetan i organski. Šta vi mislite o svemu ovome?