Odnos između svekrve i snahe je uvijek bio vruća tema i već se smatra da e edvije žene koje su u ovom odnosu uglavnom ne podnose. Nije ni čudo jer se obje bore za ljubav jednog muškarca, majka za sina a supruga za muža i svaka želi da mu bude preča od one druge. Prema tvrdnjama astrologa ako je vaša svekrva rođena u jednom od ovih znakova crno vam se piše jer su one spremne na sve da vam zagorčaju život.

Škorpija
Osobe rođene u ovom znaku će se potruditi da vam svaki dan smisle neku spačku iako joj ništa loše niste uradili. Naime žene rođene u znaku škorpije moraju uvijek i sve da imaju pod svojom kontrolom a jako teško im pada ako njihov sin u svom životu ima neku drugu ženu koju će da sluša. One su zato spremne da prave razne spletke samo da bi napakostile snahi i ako je i vaša među njima budite jako oprezni.

Rak
Žene majke koje su rođene u znaku Raka su najnježnije na svijetu ali su s druge strane najgore svekrve. Ona će uvijek dok je živa štititi svog sina i biti ubijeđena da samo ona zna šta je za njega najbolje i ako želite kakav takav mir u braku moraćete da igrate kako ona svira. Međutim dobra vijest je da kada jednom steknete njeno povjerenje više neće biti problema.

 

Ribe
su jako vezane za svog sina i ako se ne brinete sa njega na isti način na koji je ona to radila, bićete u velikom problemu. Ne smijete dozvoliti da on bude nezadovoljan i da mu uskraćujete pažnju jer ćete zažaliti vrlo brzo.