Naime, radi se o poznatom kardiologu koji je dosta svog vremena i truda uložio kako bi napravio najzdraviji jelovnik za sve osobe. On je na taj način ukazao na bitnost unošenja odredjenih namirnica. Cilj mu je bio pomoći svim pacijentima, te je došao na ideju kao što je ova. Njegova ideja je postala toliko popularna i učinkovita, te je odlučio ovaj recept podijeliti sa svim ljudima koji imaju veliku želju za gubitkom kilograma ali na zdrav način.

 Pomoću ovog jelovnika možete izgubiti čak 10 kilograma u roku od 7 dana, što je veoma dobar rezultat za sve.  Ovo će mnogima zvučati kao nemoguća misija, ali to uopšte nije nimalo teško. Naime, višak kilograma prvenstveno nije dobar zbog zdravstvenog stanja, te je promjena ishrane veoma važan dio mršavljena.

 Pored promjene ishrane ključna stavka je igra i fizička aktivnost. Kako biste što prije izgubili kilograme potrebno je u svakodnevnicu uvesti i 30 minuta fizičke aktivnosti zajedno sa jelovnikom koji je napravio kardiolog.  Prvog dana je za dorucak potrebno jesti 200 ml jogurta, 1 voćka (kruška, breskva, narandža), za ručak je potrebno pojesti 1 narandžu i jedno kuhano jaje, dok je za večeru 2 paradajza , 2 kuhana jajeta, pola krastavice ili neka lagana salata. Drugog dana za dorucak ide 1 voćka, za ručak ide 1 naranca, 1 kuhano jaje i 1 šalica jogurta. Za večeru možete napraviti 125 grama kuhane govedine, 1 paradajz, jednu rotkvu. šoljicu kafe ili čaj bez šećera.