Porodični mir je kamen temeljac dobrog braka, pa upravu bog toga je vrlo važno da se dobro slažemo sa roditeljima naših partnera.

Loši odnosi između snahe i svekrve su stari i svima dobro poznati stereotipi, pa je postao i izvor brojnih viceca i šaljivih anegdota u našoj kulturi.

Ipak, nisu sve svekrve iste, a žene koje su rođene u ova tri horoskopska znaka su obično ljubazne i brižne prema izabranici svog sina.

Ribe
One su vrlo osjetljive, ljubazne i idealne svekrve. Riba sanjari o bajnom vjenčanju i jedva čea unučiće, zato će izabranicu svog sina dočekati sa sve raširenih ruku. Sa pripadnicima ovog znaka je stvarno teško posvađati se, s obzirom da su vrlo fleksibilne i žele da održe mir u kući.

Vodolija
Inače, vodolije su prijatne ličnosti sa kojima je lako složiti se. Pripadnici ovog znaka vole slobodu i zato poštuju lični prostor drugih, neće se miješati u vezu svoje djece i pružaće podršku u svemu. Svekrva u horoskopskom znaku Vodolije se djevojci ili ženi svog sina odnosi kao prema prjateljici. Ipak, Vodolije teško podnose kritike, zato na ovom polju morate da komunicirate pažljivo.

Vaga
Pripadnici ovog znaka se odlično slažu sa drugim i lako stiču nove prijatelje. Bitno im je samo da partnerka usreći njihovo dijete i da porodica živi u harmoniji, vole da daju dobre davjete, ali se trude da se ne miješaju u tuđa posla. Vrlo često, prilikom svađe, Vage pokušavaju da smire tenziju i da pronađu kompromisno rješenje.