Jedan od najpoznatijih žena srpskog porijekla u svijetu je Slavica Radić koja se udala za nekadašnjeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona a nakon razvoda je dobila čak milijardu dolara. Tako je postala jedna od njabogatijih žena današnjice a njena cjelokupna imovina se procjenjuje na 1,2 milijarde.

Za djevojčicu kojaje odrasla u mnogočlanjoj porodici i siromaštvu ovo je sasvim sigurno bilo ispunjenje sna a kao mala je čak jednom bila i optužena za krađu novčanika. Na svu sreću imala je fantastičan izgled i prvo je počela da radi kao model i to veoma rano a početkom sedamdesetih je dobila i duplericu u magazinu Start.

Nakon toga je dobila i angažman u Milanu i počela je da radi kao manekenka. Ono što je za nju bilo presudno da bude ono što danas jeste je trka u Monci koja se održavala 1981. godine kada je imala 23 godine i kada je bila angažovana da reklamira brend Fila. Tada je primjetio prvi čovjek Formule 1 Berni i nije mogao da odvoji pogled od nje. On joj je prišao i pozvao je u svoju mobilnu kancelariju ali nisu mogli da komuniciraju mnogo jer on nije znao italijanski a ni ona tada nije govorila engleski.

Ona mu je tada dala broj telefona ali se ispostavillo da je pogrešno zapisala cifre i on je nakon nekoliko dana potrage ipak uspio da je pronađe. Slavica je pristala da se nađe sa njim i ubrzo su se i vjenčali. Preselila se u London u zgradu koja se nalazila u blizini Hajd parka koju je posjedovao Kašogi. Njen muž Berni je prva četiri sprata preuredio u kancelarije a na zadnjem spratu je bio njihov apartman koji je imao pogled na cijeli London. Ostatak pročitajte ovdje.