Danas je jako teško naći prirodno uzgojeno voće i povrće , a svi znamo kako prskana hrana nikako nije dobra za naše zdravlje. Najbolje bi bilo , kada biste sami uzgajali voće i povće , ako imate za to uslova , i to bez upotrebe bilo kakvih pesticida.

 

Kada sami proizvedete voće i povrće , jedino tako ćete biti sigurni da je uzgojeno prirodno. Ako nemate uslove za uzgoj , i morate kupiti , onda kupujte od pouzdanih ljudi. Također , ako vam namirnica na izgled djeluje kao vještački , te da se nakon nekoliko dana ne kvari , onda je to znak , da nije prirodno uzgojena.

Svo voće i povće ima svoje vrijeme kada je dostupno. Ukoliko je dostupno tokom cijele godine , onda s njim nešto nije uredu. Takva hrana je genetski modificirana , i njeno konzumiranje može jako narušiti vaše zdravlje , odnoso takva hrana je zaslužna za pojavu raka , kao i Parkinsonove bolesti. Najčešće genetski modifikovana hrana je soja , a uz nju su još jagode , paradajz , obično šeri paradajz , paprika babura , jabuke , breskve , grožđe , nektarine.