Poznata pjevačica Nada Obrić je otpjevala hitove koji se i danas pjevaju, radila je godinama kao pravnica u Sarajevu, bila je voditeljica 150 TV emisija, učestvovala u rijalitijima, držala je i kozmetički salon.

Njena karijera traje već pola vijeka, ali nažalost borba sa najgorom bolesti joj je odnija više od dvije decenije mirnog života, ali u 73. godini njen stav prema bolesti kao i sjajni sin i kćerka i dvoje unuka joj donose stabilnost zbog čega izaziva dodatnu ljubav i poštovanje.

Nada je u intervjuu govorila o svojoj bolesti i odlučila je otkriti šta je to bio okidač.

“Borim se da budem dobro, a ove vrućine mi zaista teško padaju. Pod klimom sam sve vrijeme, ne izlazim iz kuće, kao i većina.”

Koliko novac, udoban život, mogućnost da se dobro hranite utiču na ishod liječenja?

“Neki novac mora da postoji, posebno za lijekove ako su nekome potrebni. Hvala bogu, kod nas je liječenje besplatno i naše zdravstvo pokriva osnovne troškove, a što možete sebi dodatno da priuštite… možete. Sve je važno, ali glava je najvažnija, da liječenje olakšate i sebi i okolini, ali, tek kad se tako teško razbolite, shvatite svu trivijalnost jurnjave, svađa…

Obično kada se razbolimo pitamo se šta je do toga dovelo. Jeste li preispitivali sebe?

“Znam ja od čega sam se ja razboljela. Stres je okidač, svakako u to nisam posumnjala niti jednom. Imala sam mnogo stresova o kojima ne bih pričala i negdje je moralo da eksplodira na kraju, pa eto tako se odrazilo kod mene.”