Jedan od najpoznatijih pjevača u Srbiji je bio Džej Ramadanovski koji je preminuo prošle godine 6. decembra. Na njegovu sahranu su tada došli skoro svi sa estrade a danima su se i fanovi širom regije opraštali od njega emotivnim riječima.

Jučer je na Novom groblju Beogradu održan pomen zbog godišnjice njegove smrti ali na ovo obilježavanje su došli samo njegovi najbliži a od kolega sa estrade koji su prije godinu dana suze ronili na ovom istom mjestu nije bilo ni traga ni glasa. Novinari su nazvali neke od njih da ih pitaju zašto se nisu pojavili na pomenu Džeju pa je tako pjevačica Goca Božinovska otkrila   razlog njenog nedolaska i rekla da  joj je jako teško palo to što nije mogla prisustvovati pomenu ali je cijeli Bograd zatvoren zbog protesta i zato nije došla na groblje.

Dodala je da misli da iz istog razloga ni mnoge druge njene kolege nisu došle. Lepa Lukić koja je bila veliki Džejev prijatelj je rekla da nije ni znala da se danas održava pomen jer je niko nije obavijestio o tome a da je znala sigurno bi došla.

Era Ojdanić je rekao da je imao veliku želju da dođe na današnji komemoracijski skup ali da nije mogao zbog poslovnih obaveza koje nikako nije mogao da odloži. Na groblju su bile prisutne Džejeve kćerke ako i njihova majka njegova bivša supruga ali i Adrijana, žena sa kojom je živio posljednjih godina sve do svoje smrti. Pored njih bilo je i nekoliko njegovih prijatelja koji nisu poznate javne ličnosti.