Kao što i sami znate, pandemija korona virus je pogodila cijeli svijet početkom ove godine. Naime, ona je od tada u potpunosti promijenila ljudske živote, te niko nije mogao ni slutiti da će se naši životi okrenuti naopako.

Pored toga je svako od nas ograničen da radi, te čini najobičnije stvari poput druženja sa raznim prijateljima, kao i izlascima itd. Naime, korona virus je širom svijeta odnijela desetine hiljada ljudskih života. Svi stručnjaci smatraju nošenje zaštitinih maski jednu od glavnih mjera zaštite, a pored toga i redovno pranje ruku, kao i fizičku distancu. Naime, sve te stvari koje smo sada naveli mogu dosta smanjiti rizik zaraze samo ako ih poštujemo.

 Naime, mnogi ljudi ne znaju da se zaštitna maska mora nositi pravilno, jer u suprotnom nema nikakvog efekta. Naime, jedan čovjek koji se zove Sajmon Kolste sa Univerziteta u Portsmutu je odlučio podijeliti jedan trik za provjeru efikasnosti zaštitne maske. Za ovaj test vam ne treba mnogo vremena, već samo nekoliko sekundi. Sve što vam je potrebno jeste jedna zapaljena svijeća. Nakon toga je potrebno da kroz masku dunete u tu svijeću i ako je ne uspijete ugasiti, onda je to znak da je vaša maska efikasna i da funkcioniše.

 Ako uspijete duvanjem pomjeriti plamen ili ga ugasiti, to znaci da vaša maska propušta suviše vazduha.