Kada mu je prije četiri mjeseca preminuo otac Nil, tridesetdvogodišnji Majk Foster iz Dalasa nije ni slutio da će poslije njegove sahrane dobiti odgovor na pitanje koje ga je najviše mučilo u njegovom životu.

Kada je vidio strica Boa kako s vremena na vrijeme hvata za ruku njegovu majku Gven, Majk je počeo da razmišlja da li se tu dešava ono što je i pretpostavljao dugi niz godina, a za šta nije nikada imao nikakav dokaz. I bio je u pravu, uvečer je napokon dobio potvrdu da je njegov pravi otac Bo a ne Nil.

Majk je još od malena bio blizak sa stricom koji je redovno dolazio kući i učestvovao je u njegovom odrastanju isto kao i Nil i Gven. Negdje oko 14. rođendana, gledajući stare očeve i stričeve slike iz mladosti, nije mogao da se otme utisku da više liči na Boa.

– Imao sam neki osjećaj duboko u podsvjesti da mi je on zapravo pravi otac. Majka je mnogo voljela Nila i on mi je bio tata, ali znao sam da se tu nešto čudno dešavlo. Pokušao sam da s njima pričam o tome, ali uvijek su mijenjali temu i izbjegavali su da mi kažu šta jeste. Govorili su da umišljam, da nisam normalno dijete ako vjerujem u to da bi me rođeni otac i majka lagali i postavljali su se tako prema meni da sam zaista osjećao prezir prema samom sebi što uopšte pitam ovakvo nešto – kaže Majk u razgovoru za TV stanicu.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.