Svašta se danas dešava i svakakve se prilike da se obogatimo znaju javiti. Nažalost, nije se baš tako lako obogatiti u ova vremena i uvijek ima neko “ali”. Uvijek se govorilo da je najbolje poštenim radom stvari zarađivati pa nam na taj način niko ne može obezvrijediti zasluge i imamo se za šta boriti.

Ipak, svako bi volio imati makar jednu zlatnu polugu u kući ili dvije i to bi nam sigurno dobro došlo u ova teška vremena, naročito ovde u našem regionu. Naime, danas vam donosimo baš priču o pronalasku jako vrijednog objekta nakon najobičnije kupovine polovnog namještaja kao dokaz da uvijek treba sve prečešljati.

 

Naime, jedan čovjek je izgubio suprugu pa je nakon toga odlučio da napravi rasprodaju stvari iz kuće. Jedan gospodin se našao na toj rasprodaji i kupio kauč koji je u toj porodici dugo korišten. Kad je došao kući odlučio je malo da ga očisti nakon što je korišten dugi niz godina. Na njegovo iznenađenje, čim je malo zavirio dublje u kauč izvukao je ni manje ni više nego zlatnu polugu! Ovde je zlata bilo dovoljno da se to razmjeni za nekih 48.000 € i dobro se zaradi, ali nažalost ovom gospodinu to nije baš pošlo za rukom.

Policija se umiješala u cijeli slučaj i odlučeno je da je to imovina udovca koji je prodao taj kauč zato što nije bilo nikakvih papira i isprava vezanih za ovu zlatnu polugu, samim tim je kupac kauča ostao bez prilike da zaradi mnogo novca. Očito nije lako tek tako se obogatiti.