Najpoznatija pop pjevačica u regiji je Marija Šerifović koja ima po mnogima jedan od najmoćnijih glasova na estradi. Marija je neko ko je do izbijanja pandemije mogao da napuni i najveće dvorane i sale a svoj talenat je naslijedila od majke Verice koja je svojevremeno bila poznata pjevačica narodne muzike.

Marija je jako vezana za svoju majku a sa ocem i nije baš u njaboljim odnosima. Nakon razvoda od njega Verica se udala za Miodraga Miću Nikolića koji je na žaolost preminuo nakon što je obolio od teške bolesti. Verica se u posljednje vrijeme povukla sa estrade i živi mirnim životom te je otvorila i poslastičarnicu jer obožava da pravi kolače i uživa u tome.

Kada je njen muž Mića preminuo prije 4 godine mnogi na estradi su žalili jer je i on pripadao ovom svijetu. on je bio poznati kompozitor ali i posjedovao je sopstvenu izdavačku kuću i mnogi pjevači i pjevačice su kod njega snimali albume a jedan od njih je bio i Šaban Šaulić. Verica i Mića su sklopili brak samo godinu dana nakon što se ona razvela od Marijinog oca Rajka i njihov brak je trajao samo par godina jer je Mića ubrzo obolio i preminuo.

Tada se u medijima špekulisalo kako Marija ne voli svog očuha ali je sama Marija govorila kako to nije istina i kako njena majka treba nekog da ne bi bila sama. Verica je ispričala kako je na njihovom vjenčanju bila cijela estrada i kako su slavili do ranih jutarnjih sati. Tada su se tek Marija i ona preselile iz Kragujevca u Beograd i Marija je tek započinjala svoju karijeru. Ostatak pročitajte ovdje.